۱۳ آبان روز دانش آموز؛ دلیل نامگذاری این روز و پیام های تبریک
روحانیون سنی این رویکرد را تأیید نکردند. در نتیجه، اختلافنظرهایی در میان افراد در رأس قدرت به وجود آمد. دربار سامانی تسلیم خواست روحانیون شد. این تسلیمشدن، سستی و ضعف را به ساختار قدرت سامانیان وارد کرد.
طبق گفته هرودوت، به دستور کمبوجیه قاضی چیسَمَنه را، که با گرفتن پول حق را پایمال کرده بود، پوست کندند و با آن بندهایی چرمی درست کردند و بر صندلی قضاوت او کشیدند و کمبوجیه پسر چیسَمَنه به نام هوتانه را برای مقام قاضی شاهی به جانشینی او گمارد تا به یاد داشته باشد که برای داوری بر روی کدام صندلی نشستهاست.
خروج از حساب تورهای داخلی اطلاعات سفر تورهای داخلی
برخی از پژوهشگران مانند راولینسن بر این ایده هستند که مردم پارسوآش همان پارسیها بودهاند.
بعد از خشایارشاه، پسرش اردشیر درازدست به حکومت رسید. او را دادگر و جوانمرد دانستهاند؛ اما بهشدت تحتتاثیر مادر خود قرار داشت. در زمان او، ویشتاسب و برادر بزرگ اردشیر در باکتریا، دست به شورش زدند. اردشیر بهسختی این شورشها را فرونشاند.
سرانجام اردشیر سوم بهوسیله یکی از خواجگان دربار خود مسموم شد و به قتل رسید.
پادشاهان هخامنشی در کتیبههای خود از اهورامزدا نام برده و او را بهعنوان آفریننده زمین و آسمانها مورد احترام قرار دادهاند. طبق گزارش گزنفون، کوروش از دینمردانی که مغان نام داشتند برای اعمال دینی بهره میبرد.
با ناتوانی دولت ایلام، نفوذ خاندان پارس به خوزستان و بخشهای مرکزی فلات ایران گسترش یافت.
این خاندان در فرارود و خراسان چیرگی کامل داشتند؛ ولی غلبهشان بر گرگان و طبرستان و ادامه نوشته سیستان دائمی نبود و زیر پرچم خلیفه بودند.
وقتی بر تاریخ جهان و حکومتهای بزرگ نگاه میکنیم یک نام و یک امپراتوری بیشتر از بقیه به چشم میخورد: هخامنشیان.
اسکندر در ادامه کشورگشاییهای خود به ایران حمله کرد و در سه جنگ گرانیک، ایسوس و گوگمل بهطور پی در پی پیروز شد و تا قلب امپراتوری هخامنشی نفوذ کرد.
۷ آبان سالروز ورود کوروش بزرگ به بابل (روز بزرگداشت کوروش)
مجموعهای باستانی در مرودشت شیراز واقع شده که به نقش رستم شهرت دارد. این بنا آثاری از دوره عیلام، هخامنشی و ساسانی را دل خود جای داده است. اهمیت نقش رستم برای دوره هخامنشی، بهدلیل وجود چهار آرامگاه دخمهای است در سینه کوه رحمت حجاری شده. این آرامگاهها متعلق به چهار پادشاه هخامنشی، داریوش اول، خشایارشاه، داریوش دوم و اردشیر یکم هستند.